Deljenje

 

ДА ТИ СРЦЕ ПРЕПУКНЕ - МАНДА И ГЛОГОВАЦ НЕКАДА У КРАГУЈЕВЦУ

Култни шумадијски ресторан „Библиотека код Милутина“ где код се налазио, ево већ скоро четири деценије, стециште је уметника, песника, глумаца, сликара, новинара, водитеља...

 

Некако је било природно да овде у време снимања популарних серија „Село гори а бака се чешља“ и „Мој рођак са села“, пре десетак година, овде глумачке екипе нађу свој кутак за одмор, добру храну и многе антологијске шале и приче које су тада настајале. Готово је нестварно било да се при доласку у ресторан сударите са Петром Божовићем, Радошем Бајићем, Драганом Гагијем Јовановићем и осталим доајенима српског глумишта. Били су ту и Никола Џамић популарни „Ијакоје“ и његов „пајтос“ Ђода...-Ти дани су били једни од најлепших, увек је било смеха препричаване су анегдоте са снимања, ето и у нашој „Бибилиотеци“ писане су неке странице тих серија које су рушиле рекорде у гледаности - прича нам Милош Рашковић, који заједно са мајком Љубинком и братом Ставром држи овај надалеко чувени породични ресторан.Али посебну сету изазива сећање Крагујевчана на двојицу глумаца који су нас прерано напустили - Милорад Мандић Манда и Небојша Глоговац. Увек су били спремни на шалу, весели у друштву, препричавали су догодовштине, уживали у сваком тренутку.

-Манда је имао безброј али безброј анегдота са својим кумом Драганом Бјелоглићем. Он, Бјела и Никола Којо се деценијама нису раздвајали. Волео је да прича о томе и кад год би се мало попило те теме су биле незаобилазне - прича нам Никола Џамић, велики пријатељ покојног Манде. Ето и то је један од трагова остављен у историји крагујевачке боемштине.

Д.И.


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"