Deljenje

Култни шумадијски ресторан „Библиотека код Милутина“ слави 14- рођендан! ЧЕСТИТАМО!

Тешко да ће књиге у којој се пише историја крагујевачког, шумадијског и српског угоститељства убудуће писати а да се не помене култни шумадијски ресторан „Библиотека код Милутина“. Од када је основао легенда српског угоститељства Милутин Рашковић (1959-2013) она је била стециште боема, академика, радника, сељака, глумаца, свих намерника који су гајили култ старих добрих кафана и ресторана.

а.

 

Овде је легенда српског глумишта Петар Божовић иницирао највећу акцију давања крви у Шумадији која је постала традиционална светковина, глумци Радош Бајић, Драган Гаги Јовановић, Мирко Бабић, Војин Ђетковић, покојни Милорад Мандић-Манда и Небојша Глоговац  други - знали су да ујутру право из „Библиотеке“ оду на снимање серија „Мој рођак са села“ и „Село гори а баба се чешља“.

Данас „Бибилиотеку“ води Љубинка Рашковић са синовима Ставром и Милошем.

Љубинка је аутор јединственог пројекта „Кухиња трију српских династија“ која је прошле године одушевио милионе гледалаца  „Жикине Шаренице“ и дневног листа „Курир“ са којима је пројекат реализован. Реч је да су први пут практично у мултимедијалном пројекту приказана и припремљена јела са трпезатрију српских династија- Немањића, Обреновића и Карађорђевића, са аутентичним зачинима тог времена.

Истовремено на странцама првог интернет магазина Лепа Шумадија Љубинка исписује своје аутентичне рецепте који одушевљавају наше читаоце.

Све у свему „Библиотека код Милутина“ је по много чему јединствена и зато је ваљда тешко и о њој писати.

Нека им је на здравље рођендан и нека дуго, дуго трају!

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"