Deljenje

ХИТ ПРИЧА

Несвакидашње венчање у селу на Руднику

КАЛУЂЕРИЦА ВОЗИЛА МЛАДЕНЦЕ НА "КВАДРУ"

Сметови који су завејали Србију и Шумадију нису били јачи од љубави која траје 17 година. Јасмина и Марко Јевђеновић прекјуче су се венчали пред Богом у манастиру Благовештење на Руднику. Они живе у Страгарима, тридесетак километара од Крагујевца. До олтара их је на " квадру" возилу моторциклу са четири точка превезла монахиња Ана. Није дозволила да иду пешака.


- Мој муж је рудар. Ради као помоћник бушача. Ја сам домаћица. Одавно смо заједно. Слава нам је Свети Стефан. Одлучили смо се да се тог дана и венчамо у манастиру. Нападао је снег, нисмо могли да стигнемо до њега. Морали смо километар да пређемо пешке. Онда је монахиња села на мотор. Тако је хтела, да нам буде лакше. И одвезла нас, прича Јасмина.

Kроз дубок снег, дебљине и преко пола метра који је непрекидно падао три дана најуђа фамилија и кумови ду препешачили. Није им било тешко, јер је повод био радостан а и дуго се чекало, кажу у шали. Венчање је обављено. Свештеник Јова је обавио свој посао.
Како каже Жељко Стевановић, комшија младенаца који им је и позајмио "квадро", путеви су сада непроходни. Деца не иду у школу, аутобуси не возе, села су остала одсечена. Ипак, битно је да су младенци стигли до олтара.Иначе, у општини су се венчалу одавно. Али сада су се венчали и у манастиру. И биће им срећно и дуговечно.
А.С. Блиц

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"