Deljenje

Комшија глумац га тужио због пса он прекинуо монолог на представи у позоришту.

МАЛАЦ ПРЕКИНУО РУБЕОЛА!

Крагујевчанин Драган Милосављевић звани Малац је у суботу у Књажевско-српском театру “Јоаким Вујић” прекинуо представу "Just married", ("Управо венчани") у суботу. Повод је била “освета” комшији глумцу Мирославу Петровићу, који у представи игра улогу Рубоела. Милосављевић је седео у публици и у једном тренутку њеног трајања стао испред бине и рекао: "Драги комшија, теби смета завијање паса...То није место за тебе", у тренутку док је Петровић имао монолог на сцени.

 

фото: Драган Милосављевић- Малац

Све је крренуло прошле суботе када је глумац Комуналној полицији "пријавио да Милосављевићев пас, хаски, завија". Милосављевић није могао да поднесе пријаву и казну од пет хиљада динара и смислио је ову необичну освету.

Публика и глумци су остали у шоку а Милосављевић који је познат у Крагујевцу као “Малац” зарадио је још једну казну. Од судије за прекршаје очекује "глобу" од десет хиљада динара због нарушавања јавног реда и мира. Пре него што је напустио позориште окренуо се ка гледалишту. Извинио се за свој чин и напустио салу.

- Пса сам набавио из два разлога. Први је то што ми је супруга слабовида. Пас јој помаже да јој улије сигурност и помаже јој при кретању. Осим тога, сину Душану сам обећао да ако буде одличан у четвртом разреду основне школе, набавити пса. И то сам и урадио. А хаски је добар, питом, никада није изашао из дворишта никоме не смета. Тај човек живи у близини није ни прва кућа од мене. Имам и сведоке, да је изнесио озвучење на своју терасу, и преко микрофона као са говорнице викао “драге комшије, тај пас завија и дан и ноћ. Да ли неко малтретира ту животињу, мора да се склони". А пас је усвојен из азила, прошле године, здрав, вакцинисан. Имао сам имао добра два породична разлога за то-каже  Милосављевић.

Иначе. пре него што ће отићи у позориште добро је проучио свенарио представе. И баш када је био моменат да комшија као “Рубеола” има монолог пришао је до позорнице.

- Хтео сам да му покажем како се глуми а ја сам по занимању металоглодач. Трајало пар минута. Изашао сам сам из позоришта, нико ме није избацивао. Светла су се упалила, на изласку сам добио чак и аплауз. када сам дошао кући после неколико сати позвали из полиције. Сам сам отишао у станицу, на алко тесту се показало да немам алкохола у крви. Провео сам ноћ у притвору. Сутрадан су ме пустили кући. Хтео сам да скренем пажњу само на једно. Да ли је могуће да некоме толико смета миран пас, који је пустио глас у сред дана, у 11.02 пре подне, како и стоји у записнику Комуналне полиције. Ако треба, опет ћу да идем на представе свога комшије, да га гледам, да му аплаудирам, каже Милосављевић  наглашавајући да је представа ипак одржана и завршена.


Глумац Мирослав Петровић: “Груба замена теза”

фото: Сцена из представе "Управо венчани"


-Овде су грубо замењене тезе. Ја сам нападнут на радном месту, представа је прекинута читавих петнаест минута. На представи, која је изведена до сада 20 пута, он се појавио из мрака. Нисам га ни видео. Почео је да ме вређа пред публиком, али су колеге стале иза мене. Било је врло стресно. Најважније је да је представа одиграна, да смо добили овације. Не знам шта је разлог. Он је пријављен комуналној полицији анонимно, а како су моји подаци дошли до њега то је непознаница. У два наврата сам се преко озвучења позивао комшије да се спасемо тог пса који завија. Ту нешто није у реду. Трпимо већ месецима И мислим да псу нешто није добро, и да он пати. Нисам могао ни да утврдим одакле долази тај бесомучни звук завијања који траје и дању и ноћу, као вук, а сви ми имамо старије особе у кући, болесне и који не могу да се одморе. Комуналној полицији се завијање пса пријваљује од јула. Али то је друга прича, и нема везе са позориштем. Нећу да улазим о каквом се лицу ради и о његовој прошлости, али нападнут је читав позоришни свет, сви глумци који су стали уз мене када се инциндент догодио- каже Мирослав Петровић.


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"