Deljenje

 

Крагујевчанка Горица Димитријевић, учитељица мале Теодоре Врањешевић направила подвиг године
 
ОДРЖАЛА ЧАС КОЈИ СЕ ПАМТИ!
 
фото: Министарство просвете
Специјалну плакету за најплеменитији подвиг године, коју додељује компанија „Вечерње новости“, ове године добила је Горица Димитријевић, учитељица крагујевачке Основне школе „Светозар Марковић“, саопштило је Министарство просвете и ова компанија.
 
Како се каже у саопштењу, Горици је одато признање јер је својој ученици Теодори Врањешевић (11) из Крагујевца, која се од тешке болести лечила две године у Немачкој и где јој је трансплантирана коштана срж, индивидуалну наставу свакодневно држала путем видео-линка, односно „скајпа“.
 
У образложењу се истиче "да то је радила потпуно добровољно, без икакве накнаде, само да Теодора не заостане са наставом због лечења".
 
Својим ђацима у Основној школи `Светозар Марковић` у Крагујевцу, учитељица Горица Димитријевић одржала је најважнију лекцију. Лекцију хуманости, другарства, поштовања, наводи се у образложењу.
 
Горица је готово две године, без трунке двоумљења, посветила све своје слободно време и одржавала индивидуалне часове Теодори, која је успешно завршила разред, победила болест и вратила се у свој Крагујевац 11. јула.
 
У традиционалној акцији „Вечерњих новости“ „Најплеменитији подвиг године“ жири је 56. пут изабрао најбоље међу хуманим и несебичним људима који су обележили 2018.
 
У жирију, којем је по традицији председавао академик Матија Бећковић, били су и академик Душан Ковачевић, начелник ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић, глумице Рада Ђуричин и Тања Бошковић, директор компаније „Комтрејд“ Веселин Јевросимовић, хуманиста Арно Гујон, модна креаторка Верица Ракочевић, новинар Бранко Станковић и главни и одговорни уредник компаније „Новости“ Милорад Вучелић.
СВАКА ЧАСТ!

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"