Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?id=http%3A%2F%2Fwww.lepasumadija.rs%2Fjoomla16%2Findex.php%2Fdj-g-dj-i%2F274-z-brinj): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/lepasuma/public_html/joomla16/plugins/content/fastsocialshare/fastsocialshare.php on line 173
Deljenje

 

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ! Питања која не смеју одстати без одговора

 

 

фото: Шта се крије иза полутајних уговора?

КО ДОВОДИ ИСИС У ШУМАДИЈУ!?

Савез СПОНА најављује протесте због насељавања миграната у Србију и шумадијска села. Дошли до документа из кога се види да се одобравају огромна средства за насељавање миграната. Тврде да се то крије од јавности. Позивају и службе безбедности да објаве намере терoристичких кампова ИСИС у околини Тузле и Зворника

 

Народни савез Спона дошао је у посед, у најмању руку забрињавајућег документа, саопштено је из ове организације.

- Из документа Комесаријата за избеглице, упућеног Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од  23.01.2019. године, у који смо имали увид, види се да је то министарство без примедби дало сагласност да Република Србија у 2019-тој години у околини Београда и Србији, изгради укупно око 600 стамбених јединица, као и за куповину 300 сеоских домаћинстава за смештај миграната-каже се у  саопштењу покрета СПОНА. 

фото: лого СПОНЕ

Они тврде „да тиме поред већ купљених 12 домаћинстава у Горњем Милановцу и Крагујевцу настављен потмули и подмукли план насељавања села у Шумадији и Србији- мигрантима. И то у тренутку када нам села умиру, а када српски сељак гладује“.

Од државних институција СПОНА захтева да „градоначелници  Крагујевца и Горњег Милановца одмах обелодане имена 12 породица миграната из реадмисије којима су купљена напуштена сеоска домаћинства и где се куће већ граде“.

-Тражимо да држава Србија јасно обелодани све обавезујуће међународне уговоре које је потписала о довлачењу миграната у шумадијска села-каже се у саопштењу и износи можда и најзабрињавајући податак „да српске службе безбедности подхитно објаве своја сазнања о плановима који се кују у терористичким камповима у околини Тузле и Зворника, везана за инфлатирање теорориста ИСИС управо међу породице које наша држава насељава“. 

Уколико се то не догоди СПОНА ће организовати протесте испред Сгупштине града Крагујевца и Горњег Милановца.

-За овај исти новац могло је да се обезбеди финансирање 250 младих брачних парова из Србије, и њихов повратак у српска села, уместо што се тај новац одобрава за отуђење сеоских домаћинстава- кажу у СПОНИ. Обраћајући се српским домаћинима из овог покрета наглашавју "да паре уместо у село одлазе и на бесмислено финансирање белосветских инвеститора који од српске младежи праве савремене радничке робове у срцу Европе“.

фото: "Племе моје сном мртвијем спава" 

 

-Такво понижавање сопственог народа незабележено је у новијој политичкој историји Европе. СПОНА ће као народна, национална и патритоска организација, уколико се не објаве имена породица и сви детаљи обавезујућих уговора о досељавању миграната, организовати протесте испред Скупштине града Крагујевца и Горњег Милановца, на којима ћемо тражити, заједно са српским домаћинима и народом- повлачење и поништење свих уговора о насељавању миграната-каже се у саопштењу


Контраверзни уговор са Данским саветом

Све је почело када прошле године градови Крагујевац и Горњи Милановац потписали уговоре са Данским саветом о реадмисији. То је изазвало праву буру незадововољства код шумадијских сељака који су најављивали долазак тракторима исред Скупштине града Крагујевца. Уследили су деманти да се један уговор не односи мигранте, већ на Роме који на Западу немају документе (!?) а други на поврaтак наших људи на Космет. С обзиром да је ова тема јако осетљива интерно ћемо пренети тадашње изјаве челника скупштинa градoва.

Поврх свега, јавна је тајна да Немачка гледа да трајно реши проблем са нелегалним становницима и да је донела дугорочан план расељавања према коме би у Србију требало да се врати 250 хиљада Рома.

Уговор чији је детаље политички савез СПОНА предочио јавности шокантан је због броја станова и средстава која се одвајају за куповину сеоских домаћинстава по Шумадији. Реч је о одобрењу инвестирања 2,5 милиона евра за куповину 300 напуштених сеоских имања и изградњу 600 стамбених јединица у београдском насељу Борча.


  

Недавна вест из Горњег Милановца

Станови за интерно расељена лица

Председник општине Дејан Ковачевић данас је потписао Меморандум о разумевању са предсетавницима Данског савета за избеглице. Предмет овог Меморандума о разумевању је сарадња потписника МоР-а у оквиру пројекта „Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији“, који финансира ЕУ посредством Делегације Европске уније у Републици Србији.

фото: челници у Милановцу потписју уговор са Данским саветом

Овај пројекат је складу са Националном стратегијом за решавање питања избеглих и интерно расељених лица и настојањима Владе Републике Србије да унапреди животне услове избеглих, интерно расељених лица и повратника по споразуму о реадмисији у Србији и у складу са локланим акционим планом Општине Горњи Милановац за решавање питања расељења. Циљ пројекта, подршка Општини у налажењу и реализацији одрживих одговарајућих решења за социјално угрожена интерно расељена лица и повратнике по споразуму о реадмисији, биће постигнут куповином једног сеоског домаћинства, изградњом једног монтажног објекта и доделом пакета грађевинског материјала за две индивидуалне куће. Корисницима сеоског домаћинства ће такође бити обезбеђен материјал за реновирање куће или потребан намештај или опрема која ће обезбедити достојанственије услове живота. За монтажне куће биће обезбеђен основни намештај и бела техника.

Овај пројекат ће реализовати Дански савет за избеглице до 29.фебруара 2020.године.

(портал ГМ)


 Скупштина града Крагујевца

"Нису мигранти већ Роми"

фото: Радомир Николић, градоначелник Крагујевца

Ево како су у дневним медијима потписивање уговора са Данским саветом, после велике буре у јавности, објашњавали челници Скупштине града Крагујевца.

- Један је "Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији" и његов циљ је побољшање услова становања интерно расељених лица и повратника из процеса реадмисије у Србији. Та интерно расељена лица су они који су у Шумадију стигли из некадашњих југословенских република, а још увек овде живе у социјалним становима, код рођака и пријатеља или у неким установама. Циљ је да се њихово стамбено питање најзад трајно реши.

Што се тиче повратника из процеса реадмисије, мисли се на оне који су у земље Западне Европе отишли да раде без радних дозвола, па су ухапшени и морају се вратити у Србију. Међу њима је највише Рома који ни овде немају кућу и посао. Значи, интерно расељени и повратници из реадмисије су особе које ће добити тих шест домаћинстава - разјашњава Никола Рибарић, начелник крагујевачке Градске управе за здравствену и социјалну заштиту.

Такође, овим пројектом је предвиђена и изградња четири монтажне куће за оне који већ имају свој плац, а не и новца за погну неки објекат. Људи који су већ купили старе куће или почели да граде своје, моћи ће да добију грађевински материјал како би довршили започету градњу.

извор: telegraf.rs


КО ЈЕ СПОНА?

Недавно формирани народни савез СПОНА организовали су Војни синдикат Србије, Ветерани Републике Србије и Удружење староседалаца Краљeва. Реч је о о новом политичком покрету под синтагмом НОВА СНАГА -НОВИ ЉУДИ. Главна парола им је ВРАТИМО ДРЖАВУ НАРОДУ! И како се истиче боре се да из политичког система оду сви људи који су последњих 30 година учестовали у пљачки народа и уништавање државе

фото: Челници новог народног савеза СПОНА


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"