Deljenje

 

У Клиничком центру "Крагујевац" најавили традиционалну акцију

САБОРНО У "БИБЛИОТЕКУ"

Традиционална акција давања крви у култном шумадијском ресторану "Библиотека код Милутина" ове године одржава се 16.маја

То је најављено у Клиничком центру "Крагујевац", на конференцији за новинаре којој је између осталих присуствовао и директор проф др Предраг Саздановић.
-Ова традиционална акција која се ове године одржава по пети пут. У просеку обезбеди се четвородневне потребе "Клиничког центра Крагујевац" који покрива територију где живи два милиона људи, што говори о њеном значају- рекао Дејан Андријевић, директор Центра за трансфузију КЦ.


Иначе, ову манифестацију коју подржава Влада Србије, Скупштина града Крагујевца и многе друге институције иницирао је глумачка легенда Петар Божовић.

-Акцију су до сада подржали министарка Славица Ђукић Дејановић, кошаркаш Дејан Томашевић, Гале Кербер, водитељи Жика Шареница и Машан Лекић и многе друге познате личности. И ове године ово ће бити саборна и народна акција. Ловачки савез Србије припрема гулаш, Риболовачки савез рибљу чорбу, а за све даваоце на менију ће традиционално бити печени во-рекао је Ставро Рашковић који је са мајком и братом власник култне крагујевачке кафане.


Ускоро Завод за трансфузију крви у Крагујевцу

-Клинички центар "Крагујевац" ускоро добија Завод за трансфузију крви. То ће бити четврти завод у Србији после Београда, Новог Сада и Ниша. Зато је између осталог значајно да се ова традиционална манифестација у "Библиотеци код Милутина" подржи јер карактеристична је по томе што због опуштене атмосфере многи људи по први пут дају крв у добровољне сврхе-рекао проф др Предраг Саздановић, директое Клиничког центра "Крагујевац".


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"