Deljenje

 Прва манифестација у шумадијском селу

ФИЈАКЕР СТАРИ ГРБИЦАМА ЛУТА

У Доњим Грбицама код Крагујевца,  одржана је прва "ГРБИЧКА фијакеријада". У организацији мештана овог села  на манифестација је одржана у засеоку Селиште у ком се налае сеоска школа и грбичка црква посвећена Светом пророку Илији, која је од стране Владе Србије проглашена културним добром.

На фијакеријади је учествовало око дваедесетак коњских запрега. Запреге су стигле у Грбице  готово из свих околних села- Кутлова, Јовановца, Поскурица, Лужница... Свим посетиоцима је омогућено фотографисање и вожња у фијакеру. Организован је и свечани ручак за све који су присуствовали догађају.

 - Надамо се да ће фијакеријада у Доњим Грбицама прерасти у традицију..И да ће из године у годину привући пажњу и омасовити се како у делу учесника, тако и у делу публике овог фантастичног догађаја. Велики број људи који је присуствоао првој манифестацији говори нам да интересовања итекако има- каже Владимир Ђорђевић родом из овог места . 

Како истичу организатори, овакви догађаји су од великог значаја да се лепоте Шумадије представе у правом светлу, али и да младима покажу некадашње вредности, које се негују кроз овакав вид популаризације. 

А. Јовановић - фото: ВЂ


 

 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"