Deljenje

 

Представљамо Тању Аврамовић из Горњег Милановца.

 

ИГРАРИЈА ЖИВОТА И СНОВА

Пише: А.Стојановић

 

Прича о Тањи Аврамовић из Горњег Милановца необична је по једној ствари - по једноставности. Заборавили смо да постоје и исконске вредности у човеку. Музичар, администратор странице на ФБ која постаје феномен, мајка и пре свега - пријатељ.

Зато и прича о Тањи њој не заслужује класичан приступ.. Некако би све потрло једно друго, склад талента, мистичне енергије, креативности, човекољубља и родитељства борили би се на тој ветрометини игре слова и речи.

 

А све креће 1983. године, 24. априла када се у новосадском породилишту родило дете за које кажу „да је имало препаметне очи“. Управо ће тај први поглед на Петроварадинску тврђаву, где се сударају вековима културе многих народа касније исплести снове о музици и игри, лепршавости у уметности чије домене никада нисмо сагледали. 

-Тања као средње дете у породици показује невероватан таленат за музику и плес. Уз пажњу, љубав и подршку својих најмилијих самоуверено је уписала фолклор и од тада њен сан постаје стварност, осваја многе награде на дечијим фестивалима да би постала и популарна и на Балкану када се пријавила у једној музичкој емисији - прича нам Кристина Кадовић, њена најбоља пријатељица.

 

Према њеним речима, Тања је остварена као мајка и супруга, син Милета јој је центар света, а породица темељ и извориште неисцрпне животне енергије. Са сестром Јеленом Крчмар одмалена су једној другој ослонац, од несташлука из детињства до данас кад заједно воде ФБ страницу Жене Милановца. Страница је својеврсни феномен, у граду од 24 хиљада људи има девет хиљада чланова и стално њихов број расте. У том својеврсном друштвеном, социолошком и психолошком експерименту Тања је уградила део себе. У групи жене „кроз сузе и смех“ каналишу своју свакодневницу, тргује се понајвише (а чиме другим када су жене у питању) гардеробом, сваштаријама, помаже коме је потребно, покрећу хуманитарне акције, размењују рецепти... Неретко се и на удару критике Милановчанки, које ваљда у Србији говоре најлепшим акцентом српског језика, нађу фризери, пекари, занатлије из свих еснафа... Има и похвала међу тим бритким и оштрим критикама, воле да кажу у шали. -Другима дајемо само оно што поседујемо а одавно је записано да „човек само срцем добро види јер се суштина очима не може сагледати“. Трагајући свих ових година за одговором шта Тању покреће ту сам пронашла одговор. Тању покреће љубав. И она је дели несебично - каже другарица Кристина. Кристина је имала замолницу од редакције Лепе Шумадије да баш она напише текст о Тањи, а да се не зна да се он припрема. И као што то бива код искрених пријатељица, крене се у паралитерално, и негде у игроказу речи оде се у крајност подсвесне љубави и жеље да се што више каже сведено на бап ту љубав. Отуда нам је и Кристина помогла у овом необичном приказу једне од жена и људи чије ћемо портрете радити широм градова и места наше Лепе Шумадије. О Тањи Аврамовић, за сада-толико... 

https://www.facebook.com/groups/222185078479665


Tanja3


 

 


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"