Deljenje

У акцији "Бирамо најлепшу маму у Шумадији" - заједно мама и кћерка из Горњег Милановца. 

МАТЕРИНСТВО ЈЕ ПРЕУЗВИШЕНО!

Мама Светлана и кћерка Невена одлучиле да се заједно пријаве на "Бирамо најлепшу маму у Шумадији". Нема ривалитета. За сада, читаоци Лепе Шумадије гласају више за наследницу.Не каже се џаба у Шумадији, „гледај мајку бирај кћерку“- бар када је лепота у питању. Шалу на страну, Светлана (47) и Невена Лукић (27) мајка и кћерка су са Рудника код Горњег Милановца, које су се заједно пријавиле за "Бирамо најлепшу маму у Шумадији". Тако после Ане Спасић (37), мајке шесторо деце наша акција је добила и жељену димензију - породичне акције. - Мама ме је звала када је видела да је акција "Бирамо најлепшу маму" у току. Каже да пошаљем своје фотографије. Одговорим је да хоћу, али и да она пошаље своје. Успела сам да је наговорим и ето нас две на "Бирамо најлепшу маму у Шумадији" - прича нам Невена, медицинска сестра која ради у Горњем Милановцу у приватној гинеколошкој ординацији „АБВ 2104“.


- Људима је занимљиво што смо обе на избору. И нема ривалитета. Када позовем да гласају за мене обавезно то урадим и за маму - каже кроз смех Невена, која за сада има више гласова наших читалаца. То јој је каже небитно. Сама акција је по њој успела када је видела колико је интересовања изазвала у Шумадији. И што је заједно са мамом у њој.

Мајка Светлана живи у Горњем Милановцу, а ради на Руднику у тамошњем Центру дечијих одмаралишта. Родила је четворо деце најстарију Невену, затим сина Николу, Јовану и Звездану. На жалост, ову породицу задесила је велика несрећа када је Никола преминуо. 

Са тим губитком боре се кроз живот. Светлана у слободно време слика.Ћерка Невена каже да их је тај губитак ујединио и натерао да на живот гледају са другог аспекта.

- Посвећени смо сви једни другима много дубље, изражајније. Никада не знате шта ће живот да донесе. Радим на месту где имам среће да видим пуно лепих ствари, материнство је најпреузвеишенија улога коју жена има - каже Невена.

 


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"