Deljenje

Шумадијо помози! СМС 231 на 3030

ДА НЕДА ПРОХОДА У ОСМОЈ ГОДИНИ!

Породица Кујунџић из Крагујевца има близнакиње од којих једна болује од целебралне парализе. Потребно је око 15 хиљада евра за операције у Бечу и лечење у Словачкој икод тима руских лекара- да Неда направи први корак у осмој години!

Када борба за живот Вашег детета почне његовим рођењем, онда и живот и поимање свега око нас има другу димензију. Често олако прелазимо преко судбина уз наше „не снашло те“, а око нас ти мали борци и њихови родитељи исписују приче вредне литературе и поучних порука које могу стати у једној јединој речи-ЖИВОТ!

Управо је он исписао странице у којој породица Кујунџић, Марија (34) и Станислав боре да њихова осмогодишња кћерка Неда направи прве кораке.

Нико није ни слутио пре осам година да ће  близаначка трудноћа кренути наопако у 32-ој недељи...  

-Неда се родила прва. Обе су одмах пребачене на одељење неонатологије  и ту су провеле два месеца. Наша преслатка девојчица се напатила на самом рођењу, мозак јој је остао без кисеоника и том приликом је добила цисте на мозгу. Цисте су се након неког времена повукле, али су, нажалост, оставиле оштећење- прича нам мајка Марија. До сада неда је имала две транспалтације матичних ћелија у Бечу. Рехабилитацију у Словачкој, а лечили су и мишићна влакна код тима руских лекара у Ћуприји. Потребно је још само мало за тај први корак. Али.. 

-Недостаје још 14 500 евра за операцију ћелија у Бечу, рехабилитацију у Словачкој у центру „Либерта“ и мишићну цимбротонију од стране тима руских лекара у Ћуприји .Велики део средстава смо прикупили преко фондације „Буди хуман“ али баш толико. 14 500 хиљда евра недостаје да видимо Недин први корак после осам година и да самостално држи главу- каже Марија.

А у тих осам година борбе испреплетало се све. Стрпљење, нада, борба и пуно, пуно љубави. Марија нигде не ради, отац Станислав (41) бори се за сваки динар у својој аутолимарској радионици од данас до сутра.

Друга кћеркица близнакиња Лена помаже колико може дете од осам година. Никаквих примања немају. И поред свих недаћа и као вечност дуге борбе проширили су породицу. Добили су још једну девојчицу није напунила ни месец дана. Поново је живот победио. Да остане тако  и да неда стане на своје ноге

 Шумадијо помози!


АПЕЛ ЗА ПОМОЋ!

За помоћ осмогодишњој Неди да прохода, може се послати СМС 231 на 3030

или уплатом на следећи број рачуна

Динарски: 160-458762-26

Девизни: 00-540-0001816.6

ИБАН број: РС35160005400001816616


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"