Deljenje

 

Фотограф Благоје Митрашиновић из Младеновца

ТРАДИЦИЈА И ЖУРКЕ У ОКУ КАМЕРЕ

Старо је правило у послу са фотографијом  „да није важно каква је камера већ ко је држи“. Временом то је доказао и Благоје Митрашиновић из Младеновца који је вредан хроничар овог града

фото: Благје Митрашиновић

-Волео сам цео живот да фоткам, још од малена... Који год апарат имао, шкљоцао сам. 2010 и 2011 сам имао неки полупрофесионални апарат на којем сам научио неке основе, а онда од 2012-е први ДСЛР апарат (профи). Прво сам фоткао пријатеље, другаре, а онда сам кренуо да радим журке. Тако је и започело то у нашем граду, тачније, започело да буде честа појава- овако своју љубав према камери и фотографији сажима Благоје, који је рођен 1991.године у Београду. Од кад зна са себе живи у Младеновцу.

Калио се од радећи кампање за производе, спортске манифестације (фудбал, ватерполо, кошарка), за навијачку групу „Делије“- cafe sajt сајт једну сезону. -Фоткао сам све, сем великих свадби, али намеравам у неко скорије време и то да почнем да радим. Чак сам као фотограф радио и у једној политичкој странци, али када су се продали владајућој партији, тада сам им рекао „ЋАО“ –прича своја искуства Митрашиновић, чије фотографије приказују доста тога што сами не приметимо. Од помало надреалних сцена које су ту око свих нас у свакодневици до покрета који доминира у спортској фотографији.  Отуда каже, фотографисање на журкама које сада ради јесте и изазов, не само „одрађивање тезги“, како се каже савремним жаргоном.

фото: Благоје као модел photo: Душан Миленковић

Иако млад, засигурно су већ неке његове фотографије овековечиле многе грађевине, везане за српску традицију.

-Волим своју земљу, свој народ, своју културу и надам се да ћу наћи времена да кроз ово чиме се бавим допринесем ширењу неких правих вредности. Постоји доста планова и идеја, али углавном су на првом месту ови послови који су неопходни да би се преживело- каже Митрашиновић.

А.С


ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА "ЉУДИ": БЛАГОЈЕ МИТРАШИНОВИЋ


 ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА "DISKOGIRL": БЛАГОЈЕ МИТРАШИНОВИЋ


ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА "ОПУС": БЛАГОЈЕ МИТРАШИНОВИЋ


 ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА "NIGHTLIVE": БЛАГОЈЕ МИТРАШИНОВИЋ


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"