Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?id=http%3A%2F%2Fwww.lepasumadija.rs%2Fjoomla16%2Findex.php%2Fr-p-r-z%2F111-s-l-gl-djic): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/lepasuma/public_html/joomla16/plugins/content/fastsocialshare/fastsocialshare.php on line 173
Deljenje

 ДВЕ КАФАНЕ А НИГДЕ ПРОДАВНИЦЕ

СЕЛО ГЛЕДИЋ

За неверовати или не је прича да село Гледић, на истоименој планини има две кафане, а нема продавницу.

Штавише, у кругу од тридесетак километара нема ни једне продавнице. Обе кафане у центру села раде пуном паром, а то смо се уверили и током Гулашијаде, која се овде одржавала у суботу 22. септембра. Село Гледић је најудаљеније село подно ове планине. 

- Напиши слободно да нема лепшег села у Србији. Ко не верује нека дође и сам се увери - вичу у глас мештани који су угостили комшије из околних села из Губеревца, Закуте, Чукојевца и других гружанских места.

 

Спремљени су и пехари за победнике, што је мање битно. А после такмичења сви иду, а где би друго - у овдашње две кафане. Мештани такође истичу да је ово село прави рај и да се може развијати туризам је овдашње стазе су идеалне за планинаре, али и брдски бициклизам и остале сродне спортове.

 


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"