Deljenje

 

На лицу места

Последња вест 

Камиони из Колубаре гасе пожар

Механизација која је дошла из правца Лазаревца успела је да обуздава ватрену стихију. Пожар ће бити угашен у наредних неколико сати. Најбитније је да је ватра под контролом и да нема људских жртава. Како се чује на лицу места узрок пожара је људски фактор.


Гори шума у Даросави код Аранђеловца угрожене планинске куће

У месту Даросави тренутно је велики пожар који је захватио подручје од око два километара. Према првим незваничним информацијама нема повређених иако се пожар разбуктао у близини насеља, али је су угрожене куће ка брду Ваган који се налази на 463 метара надморске висине.


Према речима мештанина Даросаве Душка Ћирића избила су два пожара. На првом где се годинама одлаже ђубре, а на другом где су данас по лепом времену људи сређивали малињаке.
-Срећа у несрећи је што дува северозападни ветар и тера ватру од насеља изнад „Шамота“ узбрдо ка вррху Вагана, мада горе има пет шест сеоских кућа са домаћинствима. Ово је огромна ватра и тешко да ће се угасити брзо- каже Ћирић који каже да је и раније, 2007.године изгорело цело брдо.


На лицу места су ватрогасне јединице, МУП и грађани.. Ватра је прејака да би се пришло ближе, а упчено је само једно ватрогасно возило од три колико их град Аранђеловац поседује.


Незванично сазнајемо да су позвани и камиони из Колубаре, пошто је ватрена стихија огромна, а ветар птежава њено гажење.
Ускоро опширније...


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"