Deljenje

И СУЗЕ И СМЕХ

Пише: Д.Илић

Милановчанке основале занимљиву ФБ групу.

 

Milanovac2Када град у коме живите има 24 хиљада становника, а ваша ФБ страница преко пет хиљада чланова, онда је то свакако, што каже наш народ - вест за новине.

О томе засигурно нису ни слутиле уметница Тања Аврамовић, њена рођена сестра, професор Јелена Крчмар и Кристина Кадовић, фармацеутски техничар. Кажу да се идеја родила док су једне вечери коментарисале ситуације из свакодневног живота и увиделе да је врло мало простора да жене могу дискутовати о обичним стварима - кућним радиностима, рецептима за колаче, торте, зимницу, сокове од органског воћа и поврћа, козметици, фризерима... Прва се учланила студент Кристина Ковач.

- Група је почела муњевито да се шири, а томе су допринеле многе Милановчанке. Има много жена које не знају и немају како да пласирају свој производе, као и оних које немају основне услове за живот. Све жене сарађују међусобно купујући једна од друге те исте производе, а свакодневно се појави информација да је некој потребна помоћ. Наравно решимо проблем, готово увек неко притекне у помоћ и поклоне шта је потребно - каже оснивач групе Тања Аврамовић.

Група је и забавног карактера што може видети по објавама. Жене полемишу о разноразним темама, о рецептима, хороскопу, дијетама… Неретко трговци и фризери прођу и “женски страшни суд”. Где је добар а лош бурек, који фризер је задовољио строги женски критеријум. Организују се и наградне игре.

- Наравно све је на добротворној основи, а радовало би нас да у будућности група прерасте у организацију за права жена, коју могу да подрже и државне институције.

У првом плану нам је помоћ самохраним мајкама без посла и крова над главом. Донирамо поклоне свако ко колико може - каже Тања, коју радује да жене широм Србије прихватају позитивну енергију Милановчанки.

А у објавама има и смеха и суза. Као и код свих жена, уосталом.