Deljenje

Шампион државе у боксу на ивици да напсути овај спорт

ОД МЕДАЉА СЕ НЕ ЖИВИ!

Првак државе шест пута. Тешко је побројати шта је све Милош Терзић (29) освојио током своје каријере. Сада прелази у професионалце у новом спорту који су измислили Срби!

Био је државни првак шест пута- мува катергорији (41 килограма), затим у лакој (51- 60 кг), полувелтер (до 64 кг), велтер (до 69 кг), полутешка (81 кг). Боксовао је у тешкој неко време. Најмлађи спортиста 2003. године и спортиста године 2008. Освајао на међународним турнирима за репрезентацију прва места у Мостару, Мађарској. Боксовао у првој лиги 2016. године забележивши све победе за клубове Панчево и Лозницу и као капитен клуба БК-Кг који сјајно води наш бивши велики боксер Миљољко Пивљанин. Кандидат за медаљу на Европском првенству са кога се повукао због повреде ока. Сада је одлучио да се опроба у новом спорту "Z1 Combat Sprot Smart Challenge". Реч је о иновацији и практично новом борилачком спорту у коме се обједињавањучетири борилачке дисциплине. Професионални бокс, Тајландски бокс, ММА (midžed martial arts) и професионални Кик Бокс К1. И поред жеље да се докаже у овом перспективном спорту који је осмислио наш прослављени кик боксер Жељко Гајић, код Терзића је остао горак укус.



 

- Чак и врхунски спортисти се боре и на другом пољу. Са немаштином, неразумевањем, са неимањем подршке чак и од градова и општина у којима живе. Бокс је код нас могао да буде репрезентативни спорт, посебно ако се има у виду које је све боксере ова држава некада имала. Сада је на маргини - каже Терзић у јеку припрема пред први меч у новом спорту. Према његовим речима, убудуће ће бити посвећен и мисији да се младим спортистима омогуће услови за несметано бављење боксом. Овај спорт сада опстаје искључиво захваљујући ентузијазму бивших шампиона и људи који су некада боксовали у репрезентацији.

 

-Све се свело на то да појединци и људи заљубљеници у овај спорт, често угрожавајући и своју егзистенцију боре да бокс поново буде један од наших најуспешнијих спортова. Њима треба помоћи да те клубове реоргранизују, да им се омогуће одласци на такмичења, припреме. И поред тога успели смо да у овим годинама стагнације донесемо много медаља са међународних турнира и такмичења - каже Терзић и наглашава „да је то један показатеља да смо изузетно талентован народ за овај спорт“.Тренер Тома Ћирић, добитник награде „Најуспешнији спортиста у 20 веку у Врњачкој Бањи“, од 2003. године, пратио је каријеру Терзића, када је проглашен за најбољег младог спортисту.



 -Као и што увек бива у нашем спорту, а поготову у мањим срединама многи спортисти заврше спортске каријере у недостатку услова за рад. Терзић је имао још много тога да покаже у боксу првенствено због његове конституције и физичке спремности. Али опет, надам се да ће у новом спорту успети и да ће се неке неправде према њему исправити - каже Ћирић.

 


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"