Deljenje

 

ДА НАМ ДЕЦА ОСТАНУ У СПОРТУ

Пише: Д. И. / Фото: СКР (Симона Благојевић)

 

Рукометни клуб „Раднички“ има јединствену школу рукомета. Дугорочан и амбициозан пројекат.

Преко 150-оро деце од првог септембра прошле године похађа јединствену бесплатну Школу рукомета, коју организује РК „Раднички“ из Крагујевца. У оквиру школе деца уче прве рукометне кораке уз лиценциране тренере, обучене за рад са децом тог узраста.

- Ово је јединствени и наш најамбициознији пројекат који има за циљ да дугорочно профилишемо играчки кадар и да из млађих генерација стварамо тимове у будућности- каже Ставро Рашковић, председник клуба. 

Према његовим речима, клуб је темељито поставио стратегију за рад са млађим генерацијама уназад неколико година . Установљен је и организован „Светосавски турнир“ за млађе категорије, на коме је узело учешће 15-ак клубова, са преко 300 деце. Овај турнир постаће традиционални и интернационалног карактера.

 

Такође у организацији клуба је одржан и први летњи камп,назван „КАМП КОП 2018“ на Копаонику, где је учешће узело око 70-оро младих рукометаша и рукометашица, са којим је радило петоро признатих тренера. Камп ће од идућег лета добити на масовности и укључиће се деца из региона.

 

-Намера нам је да се камп организује у више смена и да прерасте у традиционално окупљање најмлађих полазника. Да стварамо играче и да остају овде. Рукомет, показало се, у Србији има велику перспективу, али је потребно да сами препознао таленте и да касније баштинимо све потенцијале које имамо - каже Рашковић, и сам некадашњи играч овог клуба и београдског „Партизана“.

 

Иначе, ова стратегија рада са најмлађима већ даје резултате. Генерација 2005-то годиште (мушка и женска селекција) РК „Раднички“ са успехом такмиче у Лиги млађих категорија. Мушка екипа је освојила треће место у својој групи, а генерације 2003-ће и 2005-то женске селекције су се пласирале на првенство Србије.

 


 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА: Најлепше фотографије прелепе Шумадије.
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТИ: Најбољи рецепти култног шумадијског ресторана "Библиотека код Милутина"